Biografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kevin Mijwaart is geboren op 29 April 1999 te Almere.

 

Kevin groeit op in een familie waarvan de meeste behoorlijk bezeten zijn van motorsport. Motorraces kijken op tv en dan steeds maar zeuren om een eigen motortje.

Als Kevin bij zijn neef gaat kijken die op dat moment proefrondjes aan het rijden is op een pocketbike is hij meteen door het dolle heen ''dat wil ik ook''.

 

In December '07 gaat hij kijken bij kartcenter Coronel waar pocketbike trainingen werden verreden.

Een van de deelnemers vertelde dat hij een motortje te koop had en jullie raden het al … Toen Kevin ook nog het motortje van zijn neef erbij kreeg kon hij niet wachten om te gaan rijden. In 2008 heeft hij met steun van een aantal familieleden alle trainingen bij Coronel kunnen rijden.

 

Van het één komt het ander en zo neemt Kevin in 2009 deel aan het N.K. Pocketbike bij de Junior A . Hij eindigt dat jaar op een 15e plaats in het kampioenschap. Een jaar later in 2010 eindigt Kevin op een gedeelde 7e plaats.

 

In 2011 rijd hij bij de Junioren B en behaald ondanks een blessure de 6e plaats in de eindstand. Eind 2011 doet Kevin mee aan de selectiedagen voor het Molenaar NSF 100 Championship. Kevin wordt na een theorie dag en twee praktijkdagen geselecteerd om in 2012 te gaan rijden in het Molenaar NSF 100 Championship.

 

In dat jaar wordt Kevin 8e in het kampioenschap met als hoogtepunt een podiumplaats te Emmen.

Ook in 2013 mag Kevin starten in het Molenaar NSF 100 Championship.

Een spannend seizoen volgt en Kevin staat z'n mannetje en komt met maarliefst 4 podium-plaatsen op een 4e plaats in de eindstand terrecht.

 

Als Kevin door van de Kuinder Motoren benadert wordt om in 2014 Yamaha 125-cup te gaan rijden kan hij niet wachten om ja te zeggen.

Het seizoen verloopt boven verwachting. Kevin behaalt twee race overwinningen en zeven podiumplaatsen waardoor hij eindigt op een keurige

derde plaats in de eindstand.

 

Direct na het seizoen krijgt Kevin van v/d Kuinder Motoren de mogelijkheid om ook in 2015 weer van start te kunnen gaan in deze compentatieve

Yamaha R-125 Powered by Gamma Cup.

 

Het seizoen 2015 verloopt zeer goed en Kevin behaald de Nederlandse Titel , en worden er alweer plannen gemaakt voor 2016.

De winter trainingen van Heltos en Joey Litjens worden in gang gezet en de kracht en conditie word thuis op pijl gehouden .

Kevin gaat wederom een jaar in de Yamaha R-125 Powered by Gamma Cup rijden om zijn titel te verdedigen en wil graag tussendoor het grote circuit gaan verkennen.

Dit zal hij gaan doen op motoren met meer cilinder inhoud.

 

 

Ook 2016 verloopt zoals we gehoopt hadden, Kevin prolongeerd namelijk zijn Nederlandse Titel en rijd een tweetal wedstrijden op het TT-circuit van Assen

en het op het Franse circuit van Croix. De nodige ervaring wordt opgedaan en tijdens de prijsuitreiking van de Yamaha cup krijgt Kevin te horen dat

Yamaha Motor Nederland een motor voor de nieuwe R3 klasse voor hem gereserveerd heeft. Het Team begint aan de voorbereidingen van 2017 en hoopt

veel te kunnen leren in deze nieuwe uitdaging.

 

 

 

 

Biografie